Logo De Gouden Berg - Webdesign - Zoekmachine Optimalisatie - Webdesign

Analyse van de Internet Marketing

Het Belang van Google

Zoals u er belang bij heeft dat uw website converteert heeft Google ook belang bij uw project. Google wil graag een hoogwaardige zoekmachine zijn en hiermee adverteerders aantrekken. Om hierin te voorzien heeft Google goede content nodig. Echter een goed verhaal op zich zal ook nog niet bijzonder presteren. De zoekwoorden (de woorden die betrekking hebben op uw product of dienst) zullen op de juiste wijze gealloceerd moeten worden. Indien aan deze twee voorwaarden voldaan wordt is het interessant voor Google de pagina te vertonen binnen de zoekresultaten van de relevante zoekwoorden. Wat dat betreft is er een tendens te bespeuren dat zoekmachine optimalisatie en internet marketing steeds meer overlappen.

Het is voor veel ondernemingen een gangbare gedachte dat veel verkeer op de website automatisch leidt tot conversie. Binnen de internet marketing is het veel interessanter om te focussen op strings (zoekwoorden en combinaties van zoekwoorden) die kenmerkend zijn voor uw doelgroep. Dit zijn niet altijd strings die heel veel verkeer op brengen maar wel kwalitatief hoogwaardig verkeer. Bijkomend voordeel is dat verkeer op deze strings relatief eenvoudig te realiseren is. Google stelt een aantal tools gratis beschikbaar waarmee de kwaliteit van de internet marketing aanzienlijk verbeterd kan worden.

Analyse middels Webmaster Tools

Google stelt Webmaster Tools geheel gratis ter beschikking, het enige dat u nodig heeft is een Google Account dat ook gratis aan te maken is. De Webmasterhulpprogramma’s kunnen antwoord geven op de meest essentiële issues. Antwoorden kunnen gevonden worden m.b.t. indexatie (indien uw site niet indexeerbaar is, is alle overige activiteit zinloos), belangrijke woorden, aantal vertoningen en doorklik percentage, links naar uw site (hiermee kunt u ook de effectiviteit van de linkbuilding beoordelen), dode links, niet geïndexeerde inhoud, het gebruik van de meta tags en andere issues die het succes van de website in de weg staan. De installatie is redelijk eenvoudig, u heeft de keuze tussen het uploaden van een document naar de server of het plaatsen van een meta tag op de homepage.

Analyse met Analytics

Ook Analytics wordt geheel kosteloos ter beschikking gesteld door Google, wederom heeft u een Google account nodig. Middels Analytics bent u in staat de kwaliteit van uw internet marketing doorlopend te verbeteren. Om te komen tot conversie zijn er een aantal basisvoorwaarden die continu ingevuld moeten worden. Een aantal eenvoudige statistieken geven antwoord op essentiële vragen zoals;

Uiteindelijk zou je gebruik willen maken van geavanceerde analyse software. Hierbij val te denken aan het maken van onderscheidt tussen bezoekers, suspects en prospects. Van de laatste twee groepen wil je dan natuurlijk het gedrag analyseren en zo mogelijk beïnvloeden. Dit is echter zinloos zolang de website als geheel niet voldoet aan een aantal basisvoorwaarden.

 

De Gouden Berg
Pasveldweg 1a
5825 CD Overloon

De-Gouden-Berg.nl
jan@de-gouden-berg.nl
+31-614387287

W3C - Webdesign W3C gevalideerd