Logo De Gouden Berg - Webdesign - Zoekmachine Optimalisatie - Webdesign

Zoekmachine optimalisatie

De Gouden Berg staat niet voor optimalisatie op het scherpst van de snede. Ook beschikt De Gouden Berg niet over een trukendoos die hoge posities binnen zoekmachine’s tevoorschijn tovert. Het recept van De Gouden berg is kwaliteit. En goed verhaal, dat aansluit bij uw propositie, met de juiste en relevante zoekwoorden. De richtlijnen van Google dienen hierbij als uitgangspunt. Doorgaans zijn zakelijke markten nogal gefragmenteerd en zijn mogelijke oplossingen divers, complex en heeft iedere branche zijn eigen jargon. Nummer 1 posities halen die veel verkeer trekken is geen doel op zich. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en het genereren van strings die er toe doen zal conversie eerder optreden en zal de kwaliteit van leads aanmerkelijk beter zijn. Globaal komen er bij zoekmachine optimalisatie 3 routines aan de orde;

Seo - zoekmachine optimalisatie bestaat uit; pagerank, de tekst component en indexatie

Pas als deze 3 factoren goed ingevuld zijn kan de website scoren binnen de diverse zoekmachine’s.
Onze diensten op het vlak van zoekmachine optimalisatie worden verleend vanuit Venray (in Limburg op de grens met Noord Brabant) maar ons aanbod is geldig voor ondernemingen in heel Nederland.

SEO en indexatie

Indexatie is feitelijk wat de zoekmachine’s zien. Veel technieken als Javascript of Flash zijn niet te indexeren. Als de content niet te indexeren is zal deze ook niet vindbaar zijn. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van een CMS. De voorkeur van De Gouden Berg gaat hier niet naar uit, in beginsel werken we met “plain HTML” en CSS. Hier zijn een aantal redenen voor;

In mogelijke vervolgtrajecten kan een CMS aan de orde komen. Indien de website gaat groeien naar 100 pagina’s of meer kan een CMS raadzaam zijn. Door in eerste instantie gebruikservaring op de doen met een statische site zal het ook makkelijker zijn om de randvoorwaarden en eisen mbt het CMS helder te formuleren. Zie ook werkwijze en neem kennis van onze integrale aanpak.

Zoekmachine optimale teksten

Je kunt pas gevonden worden op een bepaald woord als dit woord ook daadwerkelijk op de website voorkomt. Komt het woord slechts enkelvoudig voor dan zal het ook nog niet veel brengen. HTML is eigenlijk een opmaakconventie.
De elementen zijn tags en iedere tag heeft zijn eigen functie. Zo is er de <p> (paragraph) tag waarin de teksten geplaatst worden. En de <h1> (header) waarin de kopteksten geplaatst worden. Door een belangrijk zoekwoord in veel verschillende tags te plaatsen wordt de vindbaarheid van dit woord verbeterd. Hierbij spelen nog 3 algoritmes als zoekwoord dichtheid, zoekwoordfrequentie en zoekwoord gewicht een rol.
Ander aspect is de short-tail versus de long-tail. De short-tail wordt vertegenwoordigd door een enkelvoudig woord dat meestal ook het onderwerp van de pagina is. De long tail zijn strings die aanvulling zijn op de short tail. U produceert bijvoorbeeld plaatstaal. In dit geval zou de short-tail “plaatstaal” zijn. Dit plaatstaal heeft bijvoorbeeld een aantal kenmerken waar u graag op gevonden zou willen worden. Gedacht zou kunnen worden aan hardheid, legering, toepassing. Op basis van deze kenmerken kunnen strings gemaakt worden die kwalitatief hoogwaardig verkeer opleveren. Wat dacht u van; “plaatstaal machinebouw”, “leverancier plaatstaal hardheid 720”.

De meeste Seo bedrijven houden op bij het woord. Middels internet marketing gaat de Gouden Berg uit van de betekenis van het woord. Het doel zijn geen hoge bezoekersaantallen (die ook nog eens uw salesforce belasten met irrelevante email of telefoontjes) maar conversie. Wat heeft het voor zin uw site vindbaar te maken op “koekenpan” als u deze niet verkoopt. U hoeft niet gevestigd te zijn in Limburg of Noord Brabant om de Gouden Berg te Venray te contacten.

Linkbuilden en Pagerank

Linkbuilden is de activiteit die vooraf gaat aan het verkrijgen van Pagerank. Eigenlijk is Pagerank niet anders dan het belang van een pagina. Pagerank wordt afgegeven door URL’S, hoe meer URL’S van andere websites naar uw site verwijzen, hoe beter uw pagerank zal zijn. Volgens de voorschriften van Google mag er niet betaald worden voor inkomende links. Het verwerven van Pagerank wordt ook wel Linkbuilding genoemd.

Andere factoren die een rol spelen zijn; Pagerank, Reputatie en Relevantie van de verwijzende site. Hoe meer Pagerank een pagina heeft, hoe meer Pagerank deze ook zal afgeven en hoe moeilijker het zal zijn om een link te verwerven. Net als in het echte leven zijn er op het internet zogeheten “achterbuurten”. Hier worden o.a. duizenden links aangeboden voor een gering bedrag. Deze links zullen u niets brengen, gaat u zelf verwijzen naar dit soort sites dan schaadt u uw eigen reputatie met alle gevolgen van dien. Relevantie heeft betrekking op het onderwerp van de sites die naar u verwijzen. Als B2B onderneming zult u weinig opschieten met inkomende link van brei- en borduurclubjes. Het verwerven van Pagerank is ook nauw verweven met internet marketing daar waar het gaat om Public Relations, nieuws, weblogs en andersoortige media waar u uw verhaal kunt doen.

De Gouden Berg
Pasveldweg 1a
5825 CD Overloon

De-Gouden-Berg.nl
jan@de-gouden-berg.nl
+31-614387287

W3C - Webdesign W3C gevalideerd